Συμβουλές για να διατηρείτε τον χώρο εργασία σας ασφαλή

Πυρασφάλεια στην Εργασία
10 Ιουνίου 2015
Ασφάλεια στο χώρο εργασίας – Μείωση των κινδύνων
22 Ιουνίου 2015
Show all

Συμβουλές για να διατηρείτε τον χώρο εργασία σας ασφαλή

Η ασφάλεια στο χώρο εργασίας αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα κάθε επιχείρησης. Εξασφαλίζοντας την υγεία και την ευημερία των εργαζομένων στην κορυφή γίνονται περισσότερο παραγωγικοί. Παρακάτω υπάρχουν μερικές χρήσιμες συμβουλές για τη διατήρηση της ασφάλειας στον χώρο εργασίας.

Προετοιμαστείτε για όλα τα σενάρια, όχι μόνο για τα χειρότερα.
Ατυχήματα συμβαίνουν, και όταν συμβούν, εσείς θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε ατύχημα. Καλύψτε κάθε δυνατό ατύχημα που θα μπορούσε να συμβεί στο χώρο εργασίας και ορίστε τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν ώστε να μειωθεί η πιθανότητα να συμβεί κάποιος τραυματισμός.

Μην νομίζετε ότι οι εργαζόμενοι θέλουν να εργάζονται σε ένα μη ασφαλές περιβάλλον. Κανείς δεν θέλει πραγματικά να πληγωθεί, ούτε καν εκείνοι που ενημερώνονται για τα μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνονται σε περιπτώσεις ατυχήματος.

Δώστε προτεραιότητα στην ασφάλεια σε όλους τους τομείς.
Ρυθμίστε μέτρα που να μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια των εργαζομένων σας. Όταν υπάρχουν εργαζόμενοι που εργάζονται έξω από το γραφείο, θα πρέπει να τους παρέχετε μεγαλύτερη ασφάλεια και περισσότερα μέτρα για την διατήρηση της . Εργαζόμενοι που δουλεύουν στο γραφείο, θα πρέπει να τους παρέχονται εξοπλισμό ατομικής προστασίας ώστε να εξασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλειά τους.

Φροντίστε πραγματικά τους υπαλλήλους σας.
Οι εργαζόμενοι χρειάζονται γνήσια φροντίδα από τους εργοδότες τους. Να ενδιαφέρονται για την υγεία τους και τις ανησυχίες τους σε ότι έχει σχέση με την δουλεία. Θα πρέπει λοιπόν να μεριμνούν και να βρίσκουν λύσεις σε κάθε πρόβλημα που προκύπτει.

Μέτρα ασφάλειας για την λειτουργία των μηχανημάτων.
Μην περιμένετε μέχρι κάποιος θα πάθει κάτι κακό, λόγω της δυσλειτουργίας των μηχανημάτων. Πολλές φορές, η ασφάλεια των εργαζομένων τίθεται σε κίνδυνο, επειδή η εταιρεία ενήργησε πολύ αργά. Ένα ισχυρό πρόγραμμα που εξασφαλίζει τη διατήρηση των μηχανημάτων στο γραφείο, δεν είναι μόνο να βοηθήσει να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού, αλλά να εξαλειφτούν επίσης και πιθανά ατυχήματα.

Εγκατάσταση εξοπλισμού ασφαλείας.
Χρησιμοποιήστε συναγερμοί πυρκαγιάς, ή μέσα ατομικής προστασίας, ώστε οι εργαζόμενοι σας να μην εκτίθενται σε κανέναν κίνδυνο.

Χρησιμοποιήστε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να κρατήσετε τους εργαζόμενους ασφαλείς.
Μην εστιάζετε μόνο σε μια συγκεκριμένη πτυχή της ασφάλειας των υπαλλήλων σας. Καλύψτε τα πάντα, από την πυρασφάλεια μέχρι και την βία που μπορεί να υπάρχει σε έναν εργασιακό χώρο, διότι τα πάντα μπορούν να συμβούν, ακόμα και αν δεν το περιμένεις.

Συμμετοχή των εργαζομένων.
Εξασφαλίστε ότι το γραφείο σας είναι ένα ασφαλές μέρος για να εργαστεί κάποιος, δεν είναι μια προσπάθεια μόνο ενός ανθρώπου. Κάθε εργαζόμενος θα πρέπει να συμμετέχει και να έχει τον δικό του ρόλο στη διατήρηση της ασφάλειας, και να αποτρέπει πιθανούς κινδύνους, ή, τουλάχιστον, να ενθαρρύνει όλους να δεσμευθούν για τη μείωση των κινδύνων.

Οι υπάλληλοί σας δεν είναι μόνο σε κίνδυνο λόγω των ελλειμμάτων που υπάρχουν στο χώρο εργασίας. Άλλοι εργαζόμενοι μπορούν να δημιουργούν επίσης κινδύνους κατά της υγείας και της ασφάλειας τους. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζουν όλοι πώς να συμπεριφέρονται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Έφη Τσιγάρα
Έφη Τσιγάρα
Υπεύθυνος Onlinen Marketing

Comments are closed.