Ασφάλεια στο χώρο εργασίας – Ασφάλεια στο γραφείο

Ασφάλεια στο χώρο εργασίας – Μείωση εργασιακού άγχους
14 Ιουλίου 2015
Φαρμακεία στο χώρο εργασίας
23 Ιουλίου 2015
Show all

Ασφάλεια στο χώρο εργασίας – Ασφάλεια στο γραφείο

Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν στον τομέα των κατασκευών, της μεταποιητικής βιομηχανίας, και σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, αλλά υπάρχουν ατυχήματα γραφείου που είναι εξίσου επικίνδυνα και εξίσου ζημιογόνα για την επιχείρηση. Συνηθισμένα ατυχήματα είναι να γλιστρήσει κάποιος εργαζόμενος πάνω σε καλώδια τροφοδοσίας, να χτυπήσει πάνω σε μια ανοικτή ντουλάπια, όπως και τα ατυχήματα που οφείλονται στην κακή εργονομία, την διαρρύθμιση των επίπλων και χαλιών. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα για τα οποία θα πρέπει η ασφάλεια στο χώρο εργασίας να τηρείτε.

Υγρά πατώματα, κακός φωτισμός, ακαταστασία, πεταμένα καλώδια και συνδέσεις, είναι μερικές αθώες συνήθειες που συχνά είναι η αιτία σοβαρών ατυχημάτων. Προσθέστε επίσης και τις ασθένειες του γραφείου που είναι:

  • Τενοντίτιδες και τενοντοπάθειες
  • Μυϊκές κράμπες
  • Σπασμοί και θλάσεις
  • Σύνδρομα πίεσης των νεύρων
  • Χονδροπάθειες των αρθρώσεων

Για να βελτιωθεί η ασφάλεια στο γραφείο, θα πρέπει να ληφθούν τα ακόλουθα μέτρα:

Διεξαγωγή συναντήσεων για μέτρα ασφάλειας.

Πολλές φορές οι εργαζόμενοι αδιαφορούν και δεν δίνουν σημασία στους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν στον εργασιακό χώρο, γι’ αυτό μια πολύ καλή λύση είναι να γίνονται συχνά συναντήσεις και να παρουσιάζονται προτάσεις και μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για να διατηρείτε η ασφάλεια στο χώρο εργασίας.

Κρεμάστε αφίσες με οδηγίες για την ασφάλεια στο γραφείο.

Οι αφίσες με οδηγίες για την ασφάλεια του γραφείου είναι αποτελεσματική λύση μέσω της οποίας θα θυμίζει στους εργαζόμενους το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση κινδύνου. Ένα δελτίο για την ασφάλεια στον εργασιακό χώρο είναι επίσης ένα καλό εργαλείο για να θέσει τα μηνύματα ασφαλείας με μεγαλύτερη λεπτομέρεια.

Χρησιμοποιήστε ειδικές πινακίδες.

Υπάρχουν διάφορα είδη πινακίδων που μπορεί να χρησιμοποιηθούν. Για παράδειγμα:

  • Πινακίδες όπου χρησιμοποιούνται σύμβολα, εικόνες και κείμενα σε πράσινο φόντο. Τα τοποθετούμε σε σημεία ώστε να κατευθύνουν τους εργαζόμενους σε ασφαλείς περιοχές και ιατρικούς σταθμούς.
  • Σε υποχρεωτική σήμανση χρησιμοποιούνται σύμβολα σε μπλε φόντο. Τοποθετήστε αυτά τα σημάδια για να κάνετε γνωστό τις δράσεις που πρέπει να ληφθούν και την επιβεβαιώσει των εγκεκριμένων διαδικασιών.
  • Σημάδια πυρόσβεσης είναι τα σημεία που προσδιορίζουν τον εξοπλισμό φωτιάς και τους κανονισμούς πυρασφάλειας και προφυλάξεις.
  • Σημάδια απαγόρευσης που προειδοποιούν δράσεις στο χώρο εργασίας που απαγορεύονται.
  • Συμπληρωματικές πινακίδες είναι τα σημεία που χρησιμοποιούνται για να παρέχουν άλλες πληροφορίες που μπορούν ή δεν μπορούν να επηρεάσουν άμεσα την ασφάλεια στο χώρο εργασίας, αλλά μεταφέρουν επιπλέον πληροφορίες.

Ένας από τους πιο απλούστερους και ανέξοδους τρόπους για την ασφάλεια του γραφείου είναι τα συνθήματα. Όταν το σύνθημα είναι καλό και μοντέρνο, ο καθένας το θυμάται και η ασφάλεια είναι εξασφαλισμένη. Για να είναι το σύνθημα αποτελεσματικό, επιλέξτε συνθήματα πρωτότυπα και έξυπνα.
Για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια στο χώρο εργασίας, οι εταιρείες δαπανούν σημαντικά χρηματικά ποσά για την έρευνα και την μελέτη για να βρουν απλές λύσεις ώστε να αποφευχθούν οι τραυματισμοί και τα ατυχήματα.

Έφη Τσιγάρα
Έφη Τσιγάρα
Υπεύθυνος Onlinen Marketing

Comments are closed.