Μείνετε ασφαλείς αυτό το καλοκαίρι

Γιατί είναι χρήσιμο ένα φαρμακείο πρώτων βοηθειών
21 Μαΐου 2015
Είναι ο χώρος εργασίας σας ασφαλής;
8 Ιουνίου 2015
Show all

Μείνετε ασφαλείς αυτό το καλοκαίρι

Όταν σχεδιάζετε μια διασκεδαστική οικογενειακή δραστηριότητα ή διακοπές αυτό το καλοκαίρι, θυμηθείτε να είστε προετοιμασμένοι για απρόβλεπτες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Κρατώντας ένα κουτί πρώτων βοηθειών στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, ακόμα και σε μια βάρκα μπορεί να αποδεχθεί εξαιρετικά ωφέλιμο, ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά. Γρατζουνιές, τσιμπήματα και άλλοι τραυματισμοί μπορούν να αντιμετωπιστούν άμεσα, επιτρέποντας σε εσάς και στην οικογένειά σας να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τις καλοκαιρινές δραστηριότητες σας.

Ο καθένας μας θα πρέπει να έχει ένα φαρμακείο πρώτων βοηθειών εφοδιασμένο με τα κατάλληλα υλικά και φάρμακα με βάση το πού βρίσκεστε και τι κάνετε. Για παράδειγμα, αν είσαστε σε μια παραλία, θα πρέπει να είσαστε εφοδιασμένοι με μια αλοιφή κατάλληλη για τσιμπήματα μέδουσας. Αν βρίσκεστε για πεζοπορία, θα πρέπει να έχετε σίγουρα μαζί σας έναν εξωλκέα δηλητηρίου για δάγκωμα φιδιού.

Δεν έχει σημασία αν ταξιδεύετε με τα πόδια, με το αυτοκίνητο, ή με το αεροπλάνο, αυτό που έχει σημασία είναι να έχετε όλα τα υλικά και φάρμακα σε μια αδιάβροχη θήκη. Η υγρασία μπορεί να βλάψει τις προμήθειες σας, όπως επίσης και η άμεση ηλιακή ακτινοβολία, η οποία μπορεί να υπερθερμάνει τα φάρμακα και να τα καταστήσει αναποτελεσματικά. Στο σπίτι, η αποθήκευση του φαρμακείου θα πρέπει να γίνετε σε ένα σκοτεινό και ξηρό χώρο, αλλά πάντα μακριά από τα παιδιά.

Χτυπήματα και γρατζουνιές είναι ένα αναπόφευκτο μέρος του καλοκαιριού για τα παιδιά, παρακάτω, θα δείτε κάποιες συμβουλές για την γρήγορη αντιμετώπιση τους.

Κοψίματα, γδαρσίματα, και ρινορραγίες

Τι να κάνετε;

Με ένα καθαρό πανί, εφαρμόστε άμεση πίεση στην πληγή για να σταματήσει η αιμορραγία. Ξεπλύνετε την πληγή με νερό για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά ή χώμα, εφαρμόστε αντιβιοτική αλοιφή, και με μια αποστειρωμένη γάζα ή ένα επίδεσμο δέστε την πληγή. Εάν το παιδί σας έχει ρινορραγία, βάλτε το να καθίσει σε όρθια θέση, και όχι να ξαπλώσει, και να γείρει προς τα εμπρός, ώστε να αποφύγει να καταπιεί αίμα. Απαλά αλλά σταθερά πιέστε τα ρουθούνια της μύτη με μια πετσέτα για 20 λεπτά για να σταματήσει η αιμορραγία. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε στη μύτη τυλιγμένο σε μια πετσέτα πάγο ή κρύα κομπρέσα. Ελέγχετε κάθε λίγα λεπτά για να δείτε αν έχει σταματήσει η αιμορραγία, αν όχι ακολουθείτε ξανά την ίδια διαδικασία.

Διάστρεμμα

Τι να κάνετε;

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να τυλίξετε τον αστράγαλο ή τον καρπό σφιχτά με έναν ελαστικό επίδεσμο ή γάζα. Να είστε προσεκτικοί για να μην τυλίξετε τη γάζα πάρα πολύ σφιχτά, καθώς μπορεί να επηρεάσει την κυκλοφορία του αίματος. Εφαρμόστε μια κρύα κομπρέσα στην περιοχή, και βάλτε το πόδι σε μαξιλάρια για να σταματήσει το πρήξιμο και τον πόνο. Μην επιτρέπετε στο παιδί σας να περπατήσει για τουλάχιστον 48 ώρες.

Έφη Τσιγάρα
Έφη Τσιγάρα
Υπεύθυνος Onlinen Marketing

Comments are closed.