Ασφάλεια στο χώρο εργασίας και άνθρωποι ασφαλείς

Ασφάλεια στο χώρο εργασίας – Βελτίωση της ποιότητας εκπαίδευσης
5 Αυγούστου 2015
Γιατί ένα φαρμακείο πρώτων βοηθειών είναι σημαντικό να υπάρχει σε όλους τους εργασιακούς χώρους
26 Οκτωβρίου 2015
Show all

Ασφάλεια στο χώρο εργασίας και άνθρωποι ασφαλείς

Η προώθηση της ασφάλειας προωθεί και την αρμονία στον εργασιακό χώρο. Δυστυχώς, οι θέσεις εργασίας είναι ένα συνονθύλευμα όλων των ανθρώπων που προέρχονται από διαφορετικά περιβάλλοντα και διαφορετικές ηθικές στον χώρο εργασίας. Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που είναι πρόθυμοι να εργαστούν και άνθρωποι που δεν είναι.

Καθώς ο σκοπός της ασφάλειας στο χώρο εργασίας είναι η προώθηση της παραγωγικότητας, υπάρχουν καταστάσεις και περιπτώσεις που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια στον εργασιακό χώρο, θέτοντας επίσης σε κίνδυνο και την εταιρεία καθιστώντας την μη ανταγωνιστική. Ο εντοπισμός αυτών των καταστάσεων και των περιπτώσεων είναι ζωτικής σημασίας και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση των μέτρων ασφάλειας, της αύξησης και των συνεχών προσπαθειών της εταιρείας να βελτιώσει την κερδοφορία της.

Μη συνεργασία των εργαζομένων

Η παραγωγή και διαχείριση χώρων είναι αποτελεσματική μόνο όταν λειτουργεί με μια ενιαία κατεύθυνση όπου ο καθένας συμμετέχει.             Η ασφάλεια είναι ευθύνη όλων μας και θα πρέπει να ανησυχούμε όλοι γι’ αυτή. Έτσι λοιπόν θα πρέπει όλοι να συνεργάζονται για την καλύτερη διατήρηση της ασφάλειας.

Παλιοί και νέοι υπάλληλοι

Παλιά και νέα άτομα σε έναν οργανισμό είναι η πιο επιρρεπείς σε ατυχήματα. Οι παλιοί εργαζόμενοι τείνουν να έχουν μια υπερβολική αυτοπεποίθηση και την τάση να αγνοούν τους κανόνες για την δική τους ευκολία. Νέες προσλήψεις από την άλλη πλευρά είναι συνήθως άτομα πολύ ντροπαλά, συνεσταλμένα, και άπειρα. Οι νέοι εργαζόμενοι είναι ιδιαίτερα αποφασισμένοι να αποδείξουν ότι μπορούν να κάνουν πράγματα πολύ καλύτερα από άλλους και να τελειώσουν ένα έργο γρηγορότερα, ανεξάρτητα από το επίπεδο δεξιοτήτων τους, καθιστώντας τους έτσι άπειρους στο να προσδιορίσουν τους μη προφανούς κινδύνους.

Αδιαφορία

Η εργασία σε ένα ασφαλές περιβάλλον είναι δικαίωμα του καθενός. Τα δικαιώματα πρέπει να συμπεριληφθούν στις διαδικασίες της εταιρείας για την ασφάλεια στον εργασιακό χώρο. Ο εργαζόμενος πρέπει να καταλάβει τα δικαίωμά του και την ευθύνη της υλοποίησής τους, και να μην αδιαφορεί.

Κακές πολιτικές

Οι πολλές ώρες εργασίας χωρίς επαρκή διαλείμματα μεταξύ τους θέτει τον εργαζόμενο μη αποτελεσματικό. Όταν συμβαίνει αυτό, η παραγωγικότητα του εργαζομένου πέφτει. Γι’ αυτό λοιπόν οι εταιρείες θα πρέπει να λαμβάνουν γνώση αυτών τον περιπτώσεων και να μεριμνούν ώστε να βρίσκουν λύσεις.

Οι εργαζόμενοι που αρνούνται να συνεργαστούν για την ασφάλεια τους μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο όχι μόνο τους ίδιους αλλά και τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Η ασφάλεια πρέπει πάντα να είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων, διότι η ασφάλεια στο χώρο εργασίας δεν είναι επιλογή είναι ανάγκη.

Έφη Τσιγάρα
Έφη Τσιγάρα
Υπεύθυνος Onlinen Marketing

Comments are closed.