Ασφάλεια στο χώρο εργασίας- Πρόληψη τραυματισμών

Ασφάλεια στο χώρο εργασίας – Μείωση των κινδύνων
22 Ιουνίου 2015
9 Εργατικά Ατυχήματα
6 Ιουλίου 2015
Show all

Ασφάλεια στο χώρο εργασίας- Πρόληψη τραυματισμών

Ασφάλεια στο χώρο εργασίας είναι η πρόληψη των τραυματισμών, οπότε οι εργοδότες πρέπει να ξοδέψουν κάποιους πόρους για την αποτροπή τραυματισμών οι οποίοι συμβαίνουν συχνά στο χώρο εργασίας. Παρ ‘όλα αυτά, ένας μεγάλος αριθμός των τραυματισμών, μερικές φορές οδηγεί σε θάνατο κάτι που συμβαίνει κάθε ημέρα σε όλο τον κόσμο. Η πλειοψηφία των θανάτων συμβαίνουν σε νέους ανθρώπους ή ανθρώπους που είναι νέοι στην εργασία. Ένας καλός τρόπος για την πρόληψη των τραυματισμών στο χώρο εργασίας είναι να καταλάβουμε πώς αισθάνεται ένας νέος εργαζόμενος με την εργασία του ώστε να προβλεφθούν οι κύριες αιτίες που προκαλούν τους τραυματισμούς και την στενότερη εποπτεία του εργαζομένου

 

Οι νέοι εργαζόμενοι στην εργασία κατηγοριοποιούνται ως εξής:

 

  • Ο ενθουσιασμός αναμιγνύεται με το άγχος. Η αιτία που περιπλέκει αυτό το συναίσθημα είναι ότι ο εργαζόμενος δεν ξέρει κανέναν στην εργασία. Η γλώσσα και οι ορολογίες που χρησιμοποιούνται στον εργασιακό χώρο κάνουν τον νέο εργαζόμενο να αισθάνεται πιο ανεπαρκείς, και αυτό τον κάνει να μένει σιωπηλός. Αυτό είναι μια κοινή αντίδραση για νέους εργαζόμενους και πολύ πιθανό είναι να εκφράσουν τα ερωτήματα τους αργότερα.
  • Η αποφασιστικότητα και η επιθυμία να δημιουργήσουν μια καλή εντύπωση είναι επίσης κοινό χαρακτηριστικό για τους νέους εργαζομένους. Το λυπηρό είναι ότι αυτό οδηγεί σε ανάληψη κινδύνων, χωρίς να είναι σε θέση να αναλάβουν κάτι τέτοιο, έτσι προκαλούνται ατυχήματα και τραυματισμοί.

 

Έμπειροι επόπτες θα πρέπει να αντιλαμβάνονται κάτι τέτοιο και να το αντιμετωπίζουν ως εξής:

 

  • Το baby sitting δεν είναι πάντα μια ευχάριστη εμπειρία για τους επόπτες, αλλά για να αποφθεχθούν οι τραυματισμοί, ο επιβλέπων θα πρέπει να διασφαλίζει ότι στον νέο εργαζόμενο δεν έχουν ανατεθεί καθήκοντα που θα τον εκθέσουν ακόμη και στο μικρότερο κίνδυνο.
  • Ο επόπτης θα πρέπει να ενθαρρύνει τον εργαζόμενο να κάνει ερωτήσεις και μέσα από αυτές τις ερωτήσεις να τον διδάξει για τους τρόπους και τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για την αντιμετώπιση κινδύνων.
  • Ο επόπτης θα πρέπει να κρατάει μια μικρή απόσταση από τον εργαζόμενο και να του δίνει χώρο να εργάζεται, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθεί την πρόοδο του.

 

Η διασφάλιση της ασφάλειας στο χώρο εργασίας εξαρτάται από την ικανότητα των εποπτικών φορέων να αναγνωρίζουν τα συναισθήματα και τη στάση των εργαζομένων απέναντι στην εργασία και τον τρόπο με την οποίο αυτός της κάνει.

Έφη Τσιγάρα
Έφη Τσιγάρα
Υπεύθυνος Onlinen Marketing

Comments are closed.