Ασφάλεια στο χώρο εργασίας- Πρόληψη τραυματισμών
29 Ιουνίου 2015
Ασφάλεια στο χώρο εργασίας – Μείωση εργασιακού άγχους
14 Ιουλίου 2015
Show all

9 Εργατικά Ατυχήματα

Πολλοί άνθρωποι έχουν υποστεί τραυματισμούς στο χώρο εργασίας. Το λυπηρό είναι, ότι αυτό είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο. Με απλά προληπτικά μέτρα όμως, μπορούν να μειωθούν οι πιθανότητες στο να τραυματιστούν κάποιοι εργαζόμενοι κατά την διάρκεια εργασίας τους. Παρακάτω βλέπουμε τα 9 κορυφαία ατυχήματα στο χώρο εργασίας:

1) Η υπερπροσπάθεια

Αυτό ως επί το πλείστον σχετίζεται με τη χειρωνακτική διακίνηση φορτίων, όπως σπρώξιμο, τράβηγμα, μεταφορά, ρίψη, ανύψωση και άλλες δραστηριότητες που απαιτούν την χρήση των χεριών και των άκρων. Οι πιο κοινοί τραυματισμοί είναι οι τραυματισμοί στο χέρι, στο μπράτσο και στην πλάτη.

2) Πτώση από επίπεδη επιφάνεια

Αυτό αφορά τις πτώσεις που συμβαίνουν σε επίπεδες επιφάνειες. Οι πιο συνηθισμένοι τραυματισμοί προκαλούνται από την ολίσθηση σε υγρά πατώματα, από κακοφτιαγμένες επιφάνειες, και άλλα. Τα περισσότερα θύματα αυτού του δυστυχήματος είναι ηλικιωμένοι εργαζόμενοι που έχουν μικρότερο έλεγχο της ισορροπίας τους.

3) Πτώση από ψηλότερες επιφάνειες

Πτώση από τα κλιμακοστάσια, στέγες, σκάλες και άλλες υψηλές περιοχές είναι τα κορυφαία τρία πιο συνηθισμένα ατυχήματα στο χώρο εργασίας

4) Σωματική βλάβη από αντικείμενα

Αυτά αφορούν ατυχήματα από εργαλεία που τραυματίζουν οποιοδήποτε μέρος του σώματος των εργαζομένων, καθώς και την πτώση αντικειμένων από ψηλές επιφάνειες που οδηγούν τον εργαζόμενο στο νοσοκομείο.

5) Αυτοκινητιστικά ατυχήματα

Δαπανούνται αρκετά χρήματα κάθε χρόνο για νοσηλεία, χειρουργικές επεμβάσεις και θεραπεία για εργαζομένους που είχαν κάποιο ατύχημα με το αυτοκίνητο εν ώρα εργασίας.

6) Τραυματισμοί από μηχανήματα

Αυτοί είναι οι τραυματισμοί που προκύπτουν από τους εργαζόμενους που τραυματίζονται από οποιαδήποτε μηχάνημα στο χώρο εργασίας. Τραυματισμοί αυτού του είδους μπορεί επίσης να προκύψουν από την έκθεση σε υπερβολική ζέστη.

7) Επαναλαμβανόμενες κινήσεις

Οι υπάλληλοι που αναγκάζονται να εκτελούν παρατεταμένες επαναλαμβανόμενες κινήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στον καρπιαίο σωλήνα, προβλήματα όρασης, και σωματικές βλάβες.

8) Πρόσκρουση σε αντικείμενα

Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει τα ατυχήματα όπως τα χτυπήματα σε πόρτες, παράθυρα, τοίχους, τραπέζια, καρέκλες και άλλα αντικείμενα.

9) Εργατική βία

Σε πολλούς φαίνεται αδιανόητο να υπάρχει στην σημερινή εποχή βία στον εργασιακό χώρο. Κάτι που είναι λάθος. Κάθε χρόνο, πολλοί άνθρωποι πέφτουν θύματα βίαιων επιθέσεων, σεξουαλικής παρενόχλησης, καταναγκασμού, σωματικών επιθέσεων, ληστειών, ανθρωποκτονιών και άλλων μορφών βίας στο χώρο εργασίας.

 

Έφη Τσιγάρα
Έφη Τσιγάρα
Υπεύθυνος Onlinen Marketing

Comments are closed.